Made in Sweden – Internationellt kvalitetsbegrepp

Svenska ingenjörer har sedan Christopher Polhems tid (1661 – 1751) utvecklat en stor andel av världens mest betydelsefulla uppfinningar. Tidiga exempel är hänglåset, kardanknuten och temperaturskalan ”Celsius”. Senare kom banbrytande nyheter som dynamiten, säkerhetständstickan, lättbetongen och datorfärgskärmen. Dessa och andra tekniska genombrott har parats med en långsiktig bearbetning av naturresurser som trä, järnmalm och mineraler, vilket lett till att Sverige även placerat sig på världskartan för starka hållbara slutprodukter med obestridlig funktionalitet – Made in Sweden.

NoStatic är Made in Sweden

På NoStatic tar vi inte åt oss äran för dessa banbrytande uppfinningar eller produktionsmetoder, men vi arbetar tveklöst i samma svenska tradition. Vi kombinerar djupanalys och kreativt tänkande med material och ett hantverk som år efter år har löst många industriella problem.

Alla våra produkter är utvecklade i Sverige och montering och testning utförs fortfarande inom landets gränser. ”Made in Sweden” är sedan länge ett världskänt kvalitetskoncept och vi tänker definitivt fortsätta att bidra till det.

Team NoStatic

Sweden - Partner Country to the Hannover Messe 2019

See Hannover Messe home page for details.

Christopher Polhem var en svensk uppfinnare och industrialist kallad Den svenska mekanikens fader.

Christopher Polhem (1661 – 1751)

KTH is Made in Sweden

IVA is Made in Sweden